Opinie – mojedzieckoniemowi.pl
11/06/2017

Opinie

Karolina. Mama 5-letniego Adama 2/02/2019

Anna. Mama 3-letniego Aleksandra – 5/06/2018

Małgosia. Mama 4–letniego Franka – 07/01/2017

pani-malgosia

Obejrzyj film [LINK]

Opinie napisane ręcznie – 2015/2018

Agnieszka, mama 4-letniego Daniela – 015/06/2019

Mój komentarz i ocena 3 pakietów, które “przerobiliśmy”;

Jestem pełna podziwu i niemałego zachwytu faktem iż z pozoru wydawałoby się proste i aż śmieszne żeby się ich wyuczać sprawiają że:
– mogę się komunikować ze swoim dzieckiem
– moje dziecko zaczyna rozumieć co do niego mówię
– bawimy się nauka
– budujemy mocniejsza więź
– najważniejsze świat Daniela zostaje krok po kroku porządkowany

Rzeczy mają swoje nazwy, czynności, cel i porządek, widzimy układy,
relacje, skutki.

Mam wrażenie jakby troche udalo mi sie odzyskac moje dziecko 🙂

Pani Asiu i Pani Kamilo bardzo dziękuję i czekamy zgodnie z umowa na
kolejny pakiet.

Rodzice Matildy – 05/05/2019

Witamy. Jesteśmy rodzicami 4 letniej Matildy, która ma wadę wymowy. Nasza przygoda z Logopasją rozpoczęła się 10 miesięcy temu, po nieudanych próbach uzyskania pomocy od angielskiego NHS. Angielska służba zdrowia stwierdziła, że nasza córka nie ma żadnego problemu, tylko jest dzieckiem dwujęzycznym i musi się po prostu osłuchać, i z biegiem czasu będzie lepiej.

Po angielskiej diagnozie stwierdziliśmy, że musimy sami znaleźć pomoc dla naszego dziecka. Po poszukiwaniach w Internecie natrafiliśmy na numer telefonu do Pani Kamili. Po skontaktowaniu się z Panią Kamilą okazało się, że wróciła ona właśnie do Polski, ale zaoferowała nam terapię zdalną.

Po mimo wielu obaw jak będzie działać i sprawdzać się zdalna terapia, już po pierwszym spotkaniu wiedzieliśmy, że był to dobry wybór. Po pierwsze Pani Kamila jest osoba bardzo profesjonalna w tym co robi, zorganizowana i zawszę chętna do pomocy wrazie jakichkolwiek wątpliwości.

Zajęcia są zawszę przygotowywane indywidualnie do potrzeb naszej córki, są one bardzo ciekawe i interesujące. Czasami zdarza się że Matilda nie ma ochoty do współpracy, ale Pani Kamila nigdy się nie poddaje i zawsze szuka ciekawych sposobów na zachęcenie jej do dalszej pracy.

Dużym plusem zdalnej terapii jest fakt, że nie musimy tracić czasu na dojazdy. Ponieważ spotkanie odbywają się przez Skypa w godzinach, które nam odpowiadają. Współpraca z Panią Kamilą dała nam bardzo duże rezultaty. Córka zaczęła wymawiać literki, które wcześniej sprawiały jej problem. Matilda lepiej rozumie to co się do niej mówi, jak również pięknie zaczęła budować zdania i zadawać sensowne pytania oraz zrobiła duży przełom w języku angielskim.
Uważamy że zdalna terapia jest bardzo skuteczna i w przypadku naszej córki daje duże plusy.

Współpraca z Panią Kamilą i zespołem Logon jest bardzo przyjemna i profesjonalna. W naszym przypadku nie musieliśmy długo czekać na pozytywne efekty.

Jako rodzice Matildy możemy powiedzieć tylko tyle, że każdy rodzic, który ma jakieś wątpliwości co do rozwoju mowy swojego dziecka nie powinien czekać zbyt długo na zasięgnięcie profesjonalnej opinii i pomocy. Czas jest bardzo ważny w przypadku naszych dzieci, a Pani Kamila jest osobą bardzo życzliwą i chętną do pomocy naszym dzieciom.

Bardzo dziękujemy z miłą i profesjonalna współprace. Rodzice Matildy.

Justyna. Mama Aleksandra – 27/04/2019

U nas przygoda z Logonem zaczęła się od obejrzenia webinaru, na który trafiłam całkowicie przypadkiem gdzieś w Internecie. Nie szukaliśmy pomocy logopedy! Syn miał dość mały zasób słów, dość późno zaczął mówić ale to przecież „NORMALNE, SZCZEGÓLNIE U CHŁOPCÓW” (Po webinarze, okazało się, że to wcale nie jest NORMALNE!), więc moje wątpliwości dotyczyły tylko literki „R”, której syn nie wymawiał.

Wysłałam w tej sprawie meil-a, potem dostałam telefon, gdzie wyjaśniono mi szczegółowo o co chodzi ze zdalną terapią i na czym właściwie polega. Nikt do niczego nie namawiał, mieliśmy dać znać gdybyśmy się zdecydowali. Postanowiliśmy spróbować zrobić diagnozę na początek, „bo co nam szkodzi” i okazało się, że to nie literka „R” jest naszym głównym problemem bo na nią mamy jeszcze czas. Obawialiśmy się, że terapia na odległość nie przyniesie rezultatów, że to nie to samo co wizyta osobiście. I właściwie teraz uważam, że jest to lepsza forma terapii. Najlepsze jest to, że nie tracimy mnóstwa czasu na dojazdy.

Jeżdżąc na wizyty do logopedy, i tak trzeba z dzieckiem ćwiczyć również w domu aby było widać efekty bo jedna wizyta w tygodniu na ćwiczenia to za mało. Koleżanka mieszkająca w Polsce, chodząca prywatnie z synem do logopedy, pokazała nam materiały z jej wizyt (z kilku miesięcy). Było tego strasznie malutko, z Logona przy jednym pakiecie dostajemy dużo ale to dużo więcej materiału. Rezultaty były u nas widoczne już po dwóch miesiącach, gdzie zauważyły to osoby z naszego otoczenia, które nie wiedziały o podjętej przez nas terapii. Był to dla nas ogromny szok, że te rezultaty są takie szybkie i naprawdę widoczne! Na dzień dzisiejszy po roku terapii, uważamy, że była to najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć!

My akurat współpracowaliśmy z Panią Kamilą, szczerze polecam, logopeda z prawdziwą pasją, wiedzą i doświadczeniem, drugiej takiej ze świecą szukać, ponadto takiego wywiadu medycznego nigdy wcześniej z nami nie przeprowadził żaden lekarz! Bardzo sprawna komunikacja, w razie jakiegoś problemu, wątpliwości co do zadania, Pani Kamila od razu praktycznie dzwoni z pomocą☺ Dla osób, które się wahają polecam  chociażby przeprowadzić wstępną diagnozę. Jako rodzice, którzy ciągle przebywamy ze swoimi dziećmi i je rozumiemy jak nikt inny, często możemy nie zauważać problemu w wymowie. Polecam ze szczerego serca!

Pozdrawiam

Karolina. Mama Maxa – 15/04/2019

Ja widzę ogromne postępy. To jest niesamowite, że w obu językach. Max dokładnie wie co chce powiedzieć i to mówi, i to ma sens w większości przypadków. Problemem jest tylko to, że my nie zawsze to rozumiemy, bo mówi to niewyraźnie. Bardzo sie stara, zawsze! Bywaly momenty, ze zastanawiałam się czy to ma sens uczyć Go dwoch jezykow, ale teraz już wiem, że bardzo dobrze robimy.

Anna. Mama Williego – 12/03/2019

W związku z opóźnieniem rozwoju mowy zdiagnozowanym u naszego syna, szukaliśmy możliwości kontynuacji i zintensyfikowania prowadzonej wcześniej terapii tradycyjnej. Ponieważ mieszkamy poza Polską, takie możliwości są dość ograniczone, w związku z niewielką liczbą polskojęzycznych terapeutów na miejscu. Dochodzi do tego jeszcze konieczność dojazdów, co ogranicza w praktyce ilość zajęć i efektywność pracy z dzieckiem. Dzięki naszej ówczesnej terapeutce, dowiedzieliśmy się o możliwości podjęcia zdalnej terapii.

Nie wahaliśmy się specjalnie, mając z jednej strony zaufanie do osoby, która nam poleciła taką formę zajęć, a z drugiej, wydawało nam się to idealnym dopełnieniem tradycyjnej metody prowadzenia ćwiczeń logopedycznych. Nie mieliśmy dużych obaw, może jedynie cień niepewności, jak syn przyjmie konieczność częstszych ćwiczeń, do tego z mamą lub tatą zamiast z panią logopedą.

Zaskoczyła nas ilość i różnorodność zadań oraz nastawienie na budowanie różnych umiejętności językowych w tym samym czasie. Podoba nam się to, że możemy wybrać czas i długość ćwiczeń z dzieckiem. Nie mamy ustalonego harmonogramu, którego musimy się ściśle trzymać. Możemy na bieżąco reagować na nastrój syna i dostosowywać zadania do jego chęci współpracy 😉 Od razu widzimy też postępy i ewentualne problemy, nad którymi trzeba jeszcze popracować. Taka informacja jest dla nas bardzo cenna.

Jeśli chodzi o skuteczność takiego rodzaju terapii, to możemy mówić tylko z własnego przykładu, ale u nas to działa. Oczywiście nakład pracy ze strony rodziców jest dużo większy, ale przekłada się to na czas spędzany aktywnie z dzieckiem i satysfakcję z postępów syna.

W razie kłopotów lub niejasności możemy zawsze zwrócić się do naszej pani terapeutki, która jest bardzo otwarta i w niezwykle elastyczny sposób dostosowuje zadania do naszych aktualnych potrzeb oraz chętnie służy pomocą. Administracja Logona również działa bardzo sprawnie i szybko reaguje na wszelkie pytania.

My się nie wahaliśmy przystępując do współpracy z Logonem, gdyż byliśmy ciekawi tej formy terapii i przede wszystkim pragnęliśmy znaleźć taki model pracy z synem, który pozwoliłby nam na większą ilość bardziej spersonalizowanych ćwiczeń, oszczędzając czas potrzebny na dojazdy i terapię tradycyjną, a przy tym umożliwiający obserwację rozwoju mowy syna na bieżąco. Zdalna terapia nam to daje. Być może nie jest to forma dla wszystkich, ale warto spróbować i przekonać się samemu.

Edyta. Mama Mikołaja – 5/02/2019

Witam.

Jestem Edyta mama 6, 5 letniego Mikołaja. Na terapię Logon trafiliśmy gdy Miki miał 5 lat i 7 miesięcy. Na tamten moment Mikołaj nie mówił zdaniami, miał bardzo ubogi zasób słownictwa, nie potrafił się skupić na jednej rzeczy dłużej niż kilka minut. Był bardzo agresywny nadpobudliwy, niezdyscyplinowany, gdy do niego mówiłam to miałam wrażenie że on nie rozumie co do niego mówię. Podjęliśmy terapię on-line gdyż na co dzień mieszkamy w Wiedniu. Na początku bardzo się obawiałam czy dam sobie radę, czy Miki usiądzie do zadań i będzie chciał ćwiczyć. Rozpoczęliśmy terapię na Skype z Panią Kamilą pod względem wad wymowy i z Panią Karoliną ćwiczenia na koncentrację, dyscyplinę i rozwój mowy. Ćwiczenia są super dopracowane, dostosowane pod wiedzę i preferencje dziecka. Wszystko jest jasno wyjaśnione, a jeżeli rodzic mimo to ma jakieś problemy to może zawsze zgłosić się o poradę do swojego terapeuty. Kontakt telefoniczny, e-mailowy jest bardzo szybki. Wiele razy kiedy wydawało mi się że już nie dam rady, nie miałam już cierpliwości i płakałam z bezsilności jedne telefon, jedna rozmowa z Panią Karoliną i czułam jak mi rosną nowe skrzydła. P. Karolina nigdy nie skupiała się na tym czego Miki jeszcze nie umie, co musimy poćwiczyć, ale zawsze zwracała uwagę na to co już zrobiliśmy jak daleko Miki posunął się ze swoim rozwojem i jak juz dużo umie. Te rozmowy były dla mnie zawsze bardzo budujące. Po dwóch miesiące pracy były już widać bardzo duże efekty. Miki zaczął być bardzo ułożony, zaczął zadawać pytania. Rodzina zauważyła to jak się wyciszył i uspokoił. Czułam się wtedy jakby mi ktoś odmienił dziecko. Jesteśmy w terapii już 8 miesięcy i efekty są spektakularne. Terapia ta wymaga od rodziców dużej samodyscypliny i zaparcia, ale nie musimy nigdzie dojeżdżać, można ćwiczyć kiedy ma się na to czas, i jest takim momentem na spędzenie ze sobą czasu.

Aleksandra. Mama Jasia – 15/08/2018

Dziś byliśmy na bilansie i pani doktor powiedziała, że Jasiek radzi sobie swietnie, w jęz. polskim i hiszpańskim. Wykonał wszystkie zadania, także ruszył z holenderskim, to dzięki tym ćwiczeniom, naprawdę jestem bardzo zadowolona, ze spotkałam Państwa na naszej drodze.

Kasia. Mama 7 – letniego Natana – 07/06/2018

Do pani Kamili trafiliśmy po wielu próbach znalezienia dobrego terapeuty dla naszego synka z autyzmem. W końcu udało się. Od ponad roku byliśmy pod opieką pani Kamili. Ze względu na dystans wybraliśmy Zdalną Terapię Logon. Pani Kamila to pełen profesjonalizm, pełne zaangażowanie i prawdziwa skarbnica wiedzy. Postęp dziecka jest dokładnie analizowany i nie ma mowy o pominięciu żadnego problemu dziecka. Pakiety są bardzo ciekawe i bardzo dobrze opisane. Natan chętnie wykonywał różne zadania. Nadal będziemy pracować, ale chciałabym bardzo podziękować za tak wspaniale prowadzoną terapię. Pani Kamila to nie tylko wspaniały terapeuta jak również ciepła i życzliwa osoba, służąca dobrą rada i podtrzymującą na duchu a w dzisiejszych czasach mało takich osób. Dziękujemy.

Agnieszka. Mama 5 – letniego Aleksandra – 02/06/2018

Witam Pani Kamilo. Chciałabym Pani serdecznie podziękować za pomoc jakiej udzieliła nam Pani razem z Panią Klaudią. Wczoraj robiłam z Olkiem zadanie z obrazami np pani gotuje, sprząta. Jeszcze rok temu Olek tylko wskazywal palcem np. sprząta, gotuje a teraz… Pani gotuje zupę, Aga je hamburgera. Dziękuję bardzo za to co Pani robi. Głęboki ukłon dla całego zespołu. Dziękuję jeszcze raz i walczymy dalej!

Ania. Mama 4 – letniej Laury – 01/02/2017

Jestem matka 4 – letniej Laury, która urodziła się z wadą słuchu, jak wiadomo w takiej sytuacji każdy rodzic próbuje wszystkich możliwości, aby pomóc dziecku w rozumieniu i w poprawniej mowie, gdyż to jest utrudnione. Po wstępnych diagnozach z panią Kamilą okazało się, że Laura w porównaniu do innych dzieci jest ponad półtora roku do tyłu, co nas jeszcze bardziej podłamało w tym momencie. Pani Kamila zaproponowała nam terapię zdalną, że względu na odległy dystans i ograniczone miejsca. Na początku mieliśmy obawy, iż Laura nie będzie chciała współpracować z nami, tak jak z osobą doświadczoną. Uważamy, że była to bardzo dobra decyzja. Laura bardzo lubi ćwiczenia, zabawy, wierszyki opracowane przez Panią Kamilę. Sprawia jej to bardzo duża radość. Mowa, a przede wszystkim sposób rozumienia, z dużym plusem poszły w przód. Komunikujemy się z Laurą bez większych problemów, jesteśmy bardzo wdzięczni za pomoc, za każdy telefon, za profesjonalne podejście do każdego problemu. Dziękujemy!

Natalia. Mama 5 – letniego Mateusza – 13/01/2017

Na terapię trafiliśmy półtora roku temu, gdyż mój syn po ukończeniu 3 roku życia potrafił wypowiedzieć około 50 słów i miał ogromne problemy ze zrozumieniem mowy. Po roku terapii z Panią Kamilą zrobił ogromne postępy, możemy z nim porozmawiać o wszystkim, a co najważniejsze rozumie co się do niego mówi. Na początku była to terapia indywidualna, lecz ze względu na pogorszenie mojego stanu zdrowia nie mogłam już dłużej dojeżdżać do Pani Kamili, wtedy też rozpoczęliśmy terapię zdalną, którą bardzo polecam, gdyż ćwiczenia są bardzo ciekawe i dostosowane do potrzeb mojego syna.

Ania. Mama 6-letniego Kuby – 11/11/2016

W naszym przypadku zdalna terapia jest idealnym rozwiązaniem. Terapia stacjonarna wiązałaby się z kilkugodzinnymi dojazdami, co z kolei obniżyłoby chęci i możliwości współpracy ze strony naszego syna. Dzięki terapii zdalnej możemy ćwiczyć w czasie optymalnym dla niego. Należy jednak mieć na uwadze, że ten typ terapii wymaga od rodzica większego wkładu i bardzo dużej samodyscypliny, ale jednocześnie przynosi ogromną frajdę. Wiele również zależy od samego terapeuty, z którym dane jest współpracować – my mamy to szczęście, że opiekuje się nami Pani Kamila. Ćwiczenia są bardzo ciekawe, dopracowane i przygotowane na czas, wszystko dokładnie wyjaśnione i opisane, każdy problem rozwiązywany na bieżąco – słowem: pełny profesjonalizm. Szczerze polecam.

Maryla i Jarek. Rodzice 4-letniego Leo – 16/10/2016

Pani Kamila pokazała nam metodę wzajemnej współpracy poprzez ćwiczenia w domu. Jest to systematyczna praca logopedy, dziecka i rodzica. Bardzo jesteśmy wdzięczni, gdyż efekty są widoczne juz po kilku ćwiczeniach. Pani Kamila współpracuje, wyjaśnia jak należy niwelować problem. Służy dobrą radą. Zarówno wysłucha oraz rozumie, jednym słowem robi to z pasją. Dziękujemy.

Magda. Mama 3-letniego Filipa – 03/10/2016

Oczywiście, jak każdy rodzic, uważałam, że moje dziecko jest najpiękniejsze, najmądrzejsze, po prostu najlepsze. Dlatego też tak trudno było zaakceptować mi fakt, iż coś jest nie tak z rozwojem jego mowy. W wieku 3 lat Filip nie wypowiedział ani jednego słowa – wszystko, czego potrzebował komunikował gestami używając przy tym paru zwrotów w postaci sylab. Po pierwszym spotkaniu z Panią Kamilą od razu wiedziałam, że chcę, aby zajęła się moim synem. Z racji tego, że zajęcia indywidualne nie były możliwe, zdecydowaliśmy się razem z mężem na terapię zdalną. Muszę przyznać, że z początku miałam wiele obaw. Czy dam radę? Czy będę w stanie nakłonić syna do wykonywania ćwiczeń? Czy mój syn będzie współpracował? Teraz z perspektywy paru miesięcy stwierdzam z całą odpowiedzialnością, że miło się rozczarowałam ? Pani Kamila jest naprawdę nieoceniona! Każdy pakiet ćwiczeń jest dostosowany do potrzeb mojego synka. Materiały są przygotowane w bardzo profesjonalny sposób. Jeżeli mam jakiś problem z zadaniami, Pani Kamila zawsze służy wsparciem i pomocą. Natomiast mój syn uwielbia te ćwiczenia! Sam się prosi żeby je wykonywać. Zauważyłam też u niego pierwsze postępy: zaczął mówić ‚nie’, jest bardziej chętny do naśladowania moich ruchów warg, potrafi wydawać dzwięki zwierzątek czego wcześniej w ogóle nie było. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze dużo pracy przed nami, ale zrobie wszystko, aby w końcu usłyszeć to upragnione słowo – ‚Mamo’ ?

Ania. Mama 4 – letniej Mayah – 26/09/2016

Wdrożyliśmy w naszą codzienną rutynę większość Pani rad i widzimy Mayah postępy niemalże codziennie. W ogóle nie mówi do mnie po angielsku nawet jak nie zna słówka to stara mi się wytłumaczyć, szybko przestawia się z rozmowy z angielskiego na polski. W Polsce była tłumaczem pomiędzy swoim tatą a dziadkami:) A i gramatycznie lepiej się wysławia a przynajmniej stara się […] Jest duuużo lepiej a za tydzień zaczyna polską szkoły […] Na koniec chciałabym pani podziękować za pomoc z Mayah, bo spotkanie i rozmowa z panią naprawdę otworzyło mi oczy i uświadomiło mi co źle robiłam. A ćwiczenia od pani naprawdę pomogły. Mam nadzieje że jeszcze nasze drogi się skrzyżują.

Iwona i Adam. Rodzice 4-letniej Marty – 12/09/2016

Bardzo łatwo jest się złapać na tym, że brakuje nam czasu na najbardziej podstawowe rzeczy – wliczając w to dobro naszych własnych dzieci. Stacjonarna terapia logopedyczna nie była w naszym przypadku możliwa ze względu na miejsce zamieszkania. Z pomocą przyszła Pani Kamila i jej zespół. Ćwiczymy pod czujnym okiem specjalistów i widzimy efekty. Polecamy!

Rozpocznij terapię Logon™

Pomóż innym rodzicom i podziel się!